(5جلسه)
در آیهی چهارم سورهی دخان، دربارهی لیلهی قدر آمده است: "فیها یفْرَقُ كُلُّ أمْرٍ حَكیمٍ"؛ در آن شب، هر امری بر اساس حكمت، تدبیر و جدا میشود. از سوی دیگر، روایات، حضرت فاطمه(عليهاالسلام) را لیلةالقدر معرفی میکند. در کنار هم قرار دادن این دو نکته، یکی از هزاران دلیلی است که نشان میدهد تمام شئون زندگی آن بانوی بزرگوار، از کلامشان گرفته تا اعمال و رفتارشان، میزانی است برای تشخیص حق از باطل؛ و لذا سیدهی زنان عالم، برای هر مرد و زنی، الگو و اسوه هستند؛ اسوهای که اگر چه هرگز نمیتوان به کنه وجودش پی برد -"وَ ما أدْراكَ ما لَیلَةُ الْقَدْر"-، ولی به قدر استعداد میتوان از فضائلش بهرهمند شد.
و خداوند متعال بر ما منّت گذاشته و ما را از شیعیان و پیروان چنین بانویی قرار داده است. اما حقیقتاً چقدر ایشان را الگوی زندگی خود گرفتهایم؟ اصلاً چقدر از زندگی و سیرهی عملی این بزرگوار، اطلاع داریم که بخواهیم از آن الگو بگیریم؟!
اگر منصفانه اعمال و رفتارمان را بررسی کنیم، به وضوح خواهیم دید که متأسفانه عملکرد ما به بسیاری از الگوهای غربی و شرقی، بیشتر از الگوی کامل دینمان شبیه است! باید از خداوند، کمک بخواهیم و تلاش کنیم با کسب آگاهی نسبت به سیرهی عملی آن بانو، روشهای غلط زندگیمان را اصلاح کنیم. باید بفهمیم حضرت زهرا(عليهاالسلام) چه چیزهایی را بر چه چیزهایی ترجیح میدادهاند و بین دو کار مباح، کدام را انتخاب میکردهاند. باید بدانیم ایشان چگونه رضا و خشنودی حضرت حق را معیار اعمال خود قرار داده بودند و سعی کنیم تا حدی که میتوانیم، عملکرد خود را به آن بزرگوار، نزدیک نماییم. مبحث سیرهی حضرت زهرا(عليهاالسلام) قطعاً در این زمینه به ما کمک خواهد کرد.
نظرات کاربران