(25جلسه)
حتماً بارها شنیدهاید که کسی از فکر و باطن دیگران خبر دارد، یا مستجابالدعوه است یا بیمار، شفا میدهد و...؛ اما به راستی آیا اینها کمالاند؟
همهی ما به دنیا آمدهایم تا به کمال برسیم؛ اما باید بدانیم کمال ما به عنوان انسان، نه تنها فقط رشد و سلامت جسم و رفاه مادی نیست، بلکه حتی باطنبینی و قدرتهای خارقالعادهی برزخی هم نیست؛ چنانکه حتی بدون ارتباط با خدا و از راه ریاضتهای غیر شرعی نیز میتوان به اینها رسید!
در واقع ما علاوه بر ماده، عوالم دیگری هم در وجودمان داریم: عالم برزخ، عقل و عشق؛ که کمال ما، در گرو حرکت صحیح و الهی در تمام این عوالم است. اما از این عوالم، چه میدانیم؟ در برابر سالهای طولانی که فقط به خورد و خوراک و امیال جسممان رسیدهایم، چقدر به نیازهای عوالم دیگرمان پاسخ دادهایم؟ اصلاً آیا نیازهای این عوالم را میشناسیم که آنها را برطرف کنیم؟!
عاقبت کسانی همچون بلعم باعور، نشان داده که صرفاً علم و عبادت و آنچه ما به عنوان امور معنوی میشناسیم، پایان کار نیست؛ بلکه راز کمال، چیز دیگری است و آن اینکه در همه حال، "عبد" خدا باشیم و نه فقط عابد او؛ و هر کاری کردیم، بدانیم هستی ما و هر چه داریم، عین فقر و نیاز به خداست و خدا، غنی مطلق است.
در این مباحث، تفاوت عبادت و عبودیت را خواهیم دانست و با شناخت عوالم وجود، به فقر و عجز خود نسبت به درگاه الهی واقف خواهیم شد، تا مبادا با چند عبادت صوری و چند قدم علمی که برداشتیم، خود را کامل فرض کنیم و از ادامهی راه کمال بازمانیم.
نظرات کاربران