(2جلسه)
دیدهایم کسانی را که میگویند: "ما امسال نمیتوانیم روزه بگیریم؛ دکتر گفته برایت ضرر دارد"؛ انگار از خدایشان است که از روزه، معاف شوند! اما اگر میدانستند چه توفیق بزرگی را دارند از دست میدهند، این قدر با خیال راحت، حرف نمیزدند! البته هستند کسانی هم که توان روزه گرفتن ندارند، ولی لااقل در دلشان طلب و سوز دارند. شاید در ماه مبارک، هر دو نفر هم روزه نگیرند؛ اما قطعاً حالشان نزد خدا، یکی نیست. ممکن است پروردگار از روی فضل خود، بخشی از آثار معنوی رمضان را نصیب نفر دوم کند؛ اما نفر اول، اصلاً طلب آن احوال نورانی را هم ندارد!
آیات قرآن و روایات نشان میدهد روزهی ماه مبارک، از روزهی تمام ماههای دیگر، برتر است و به همین دلیل است که قضای روزهی واجب، هرگز اثرات از دست رفتهی آن را جبران نمیکند؛ اگر چه از نظر فقهی، تکلیف از فرد، ساقط میشود.
پیغمبر اکرم(صلّیاللهعليهوآله) هفت اثر را برای روزهدار حقیقی عنوان کردهاند:
1. اول اینکه حرام در جسدش ذوب میشود؛ 2. به رحمت الهی نزدیک میشود؛ 3. روزهاش کفارهی خطیئهی آدم نبی قرار میگیرد؛ 4. سکرات مرگ برایش آسان میشود؛ 5. روزه برایش امانی میشود از گرسنگی و تشنگی روز قیامت؛ 6. خداوند برایش برات از آتش قرار میدهد؛ 7. خداوند به او از طیبات بهشت میخوراند.
برای آشنایی بیشتر با برکات و آثار نوارنی ماه مبارک رمضان و نحوهی آمادگی برای ورود به این ماه عزیز، میتوانید به این بحث، رجوع کنید.
نظرات کاربران